Ben je op zoek naar jaloezieën? Bekijk dan goed welk type materiaal voor jou het meest geschikt is. De laatste jaren zijn jaloezieën erg geliefd. Het voordeel is ook dat het kan passen bij elk soort raam, het is bij uitstek geschikt als raamdecoratie op maat. De jaloezieën worden van verschillende materialen gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan hout, aluminium of pvc. In dit artikel lees je meer over de materialen waar jaloezieën van worden gemaakt.

Houtsoorten

Denk je aan jaloezieën dan denk je vaak al snel aan houten jaloezieën. Het hout geeft een warme uitstraling en past daardoor bijna bij ieder interieur. Er zijn ook veel houten jaloezieën op maat, waardoor het voor bijna elk raam passend gemaakt kan worden.

De houtsoorten die voor de jaloezieën veel worden gebruikt zijn lindehout, abachi hout en bamboe. Dit zijn materialen die makkelijk kunnen worden bewerkt en geschikt zijn voor jaloezieën. Bij Inhuisplaza zijn jaloezieën in deze materialen verkrijgbaar.

Lindehout is net als abachi een zacht materiaal. Daardoor is het makkelijk om het te schuren en het in een desgewenste vorm te krijgen. Ook splintert abachi hout niet, het wordt dan ook vaak gebruikt in sauna’s. Bamboe is officieel geen houtsoort maar een grassoort. Het voordeel van bamboe is dat het relatief licht van gewicht is. Het zal minder inspanning vereisen om de jaloezieën omhoog en naar beneden te halen als ze van bamboe zijn gemaakt. Ook heeft bamboe een dichte structuur waardoor het bestand is tegen vocht.

Aluminium

Het tweede soort materiaal waar jaloezieën vaak van worden gemaakt is aluminium. Qua uitstraling heeft aluminium een stoere en chique look. In een ruimte valt het erg op. Het doet chique en modern aan. Dus heb je een modern interieur of een interieur met industriële items? Dan passen aluminium jaloezieen daar goed bij.

Daar komt bij, dat aluminium erg praktisch is. Het materiaal is bestand tegen vocht en vet. Je kunt het dus afnemen met een natte doek om het schoon te maken. Om die reden worden aluminium jaloezieën ook vaak in keukens geplaatst. Daar kan het door het koken immers vochtig zijn en kan er vuil en vet op de jaloezieën terecht komen.

PVC

Ten derde kom je ook soms pvc tegen als materiaal voor jaloezieën. Pvc staat voor polyvinylchloride. Het is een synthetische stof die de praktische voordelen heeft van aluminium jaloezieën, maar qua looks op verschillende manieren kan worden vormgegeven.

Zo kan het voorzien zijn van een houtlook, die je bijna niet van echt hout kunt onderscheiden. Op die manier geven ze een gezellige warme sfeer en zijn ze makkelijk in het gebruik en onderhoud. Het beste van twee werelden.